Boeken

Handboek Online Redactie

Contentcreatie is een multidisciplinair vak geworden. Als online content- of communicatiespecialist wil je dáár scoren waar de (toekomstige) klanten van jouw organisatie zich bevinden. Daarom ben je dagelijks druk met het optimaliseren van websites, webshops en sociale media, het creëren van content die matcht met klantbehoeften. In woord, beeld en geluid. Haal jij het maximale uit je werk? Dit Handboek Online Redactie geeft je houvast.

Google Marketing

Dit boek legt duidelijk uit hoe Google werkt en wat u zelf kunt doen om sneller gevonden te worden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen het optimaliseren van de website om hoger te eindigen in de lijst van zoekresultaten (zoekmachineoptimalisatie of SEO) en betaalbare marketingmogelijkheden als Google AdWords (zoekmachinemarketing of SEM). Een van mijn persoonlijke favorieten.

Good To Great

Jim Collins heeft met 'Good to Great' een wereldwijde bestseller geschreven waarvan inmiddels al meer dan een miljoen exemplaren zijn verkocht. Dit boek wordt in bijna alle managementliteratuur aangehaald als de meest grondige, inzichtelijke en vernieuwende studie van de afgelopen decennia. Inmiddels geldt ook de Nederlandstalige editie als een klassieker. Geeft voornamelijk context over marketing.

Scoren met Google AdWords

Dit boek leert u stap voor stap alles wat u moet weten om zelf met Google AdWords aan de slag te gaan. Aan de hand van instructies en schermvoorbeelden leert u hoe u een maximaal resultaat kunt behalen door middel van meting en optimalisatie van uw campagne. U krijgt aan het einde van elk hoofdstuk concrete taken mee, zodat u precies weet wat u te wachten staat

Software

Smartlook

Bekijk echte video-opnamen van de sessies van je gebruikers om te zien hoe ze omgaan met je website. Deze herhalingen helpen fouten te ontdekken en verbeterpunten te tonen. Je kan bewegingen van de muis bekijken, klikken en interacties vormen om de klantervaring te begrijpen.

Rank Tracker

Rank Tracker is de meest geavanceerde zoekwoord onderzoek en zoekmachine positie tool die er is. Of je nu wereldwijd posities wilt scannen in één van de 400+ zoekmachines, de eerste 50 resultaten of alle 1000 resultaten wilt monitoren, 1 keer per week of 3 keer per dag wilt scannen... Rank Tracker kan het allemaal. En het beste is, alles is ongelimiteerd — inclusief website, zoekmachines en zoekwoorden.

Website Auditor

Net als de zoekmachine robots, scant en analyseert WebSite Auditor de hele website, zowel intern als extern: HTML, CSS, JavaScript, Flash, afbeeldingen, video’s, en meer. De tool kan de website net zo "crawlen" als Google, Bing of Yahoo en volgt daarbij de robots.txt instructies, zodat je dezelfde pagina's kunt zien en analyseren als de zoekmachines.

SEO Spyglass

SEO SpyGlass is een backlink checker waarmee je alle backlinks vindt naar elk domein, mbv de grootste backlink index op het internet, SEO PowerSuite Link Explorer. Om de lijst met backlinks nog completer te maken, kun je ook backlinks downloaden uit Google Analytics en Google Search Console.

Link Assistant

Kies uit 10 effectieve backlink zoek methoden (gastblogs, startpagina's, reviews, etc), of maak jouw eigen aangepaste onderzoeksmethode mbv zoek operators naar keuze. In enkele ogenblikken vindt Link Assistant honderden relevante linkkansen. Dit bespaart enorm veel tijd bij jouw SEO project.

Smart SEO Auditor

Voor de echte beginners is er Smart SEO Auditor. Smart SEO Auditor-applicatie is ontworpen om de interne website-optimalisatie te controleren, zoeken naar verbroken koppelingen, duplicaten, robots.txt, sitemaps en meer. De tool biedt handige rapporten en exporteren naar Excel. De applicatie controleert elke webpagina op meer dan 30 criteria.